تبلیغات
مجله خانواده گروه میعادگاه - خواص چغندر

 


بازدید : مرتبه
تاریخ : یکشنبه 18 اسفند 1387

خواص چغندر
مریم سجادپور ، متخصص تغذیه
چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو می گویند . بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن. در برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است.
مصرف شیره ی چغندر نیز از قدیم رواج داشته است و رنگ زیبای آن موجب می شده که آن را مانند خون انسان بدانند.

 

خواص چغندر
مریم سجادپور ، متخصص تغذیه
چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته ی آن را لبو می گویند . بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و ،هم ریشه آن. در برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شود و هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است.
مصرف شیره ی چغندر نیز از قدیم رواج داشته است و رنگ زیبای آن موجب می شده که آن را مانند خون انسان بدانند.
چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم ، فسفر  ، کلسیم  ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهیدرات ، کمی پروتئین و ویتامین هایی چون B1  و B2  ، نیاسین ، B6  ، B12  و C  در آن موجود است.
چغندر به دلیل دار بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است.
شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
از جمله خواص دیگر شیره ی چغندر :
* کمک به جذب آهن  و تولید گلبول های قرمز خون (برای زنانی که از کم خونی رنج می برند مفید است)
* کمک به حفظ سلامت سلول ها
* کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک آنتی اکسیدان  های موجود در آن
* کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی
* کمک به حفظ سلامت کبد (پاک کننده ی عالی صفراست)
خواص دارویی چغندر :
- خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه می کند و بسیار آرام بخش است.
- لبو به علت دارا بودن عناصر کمیاب از بیماری جذام جلوگیری می کند.  فسفر دارد ، پس برای مغز و اعصاب مفید است.
-  برای استحکام استخوان ها مفید است.
- لبو با اینکه 17 درصد قند دارد، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه، رفع یبوست و بیماری های پوست  مفید است.
- لبو ویتامین های A  ، B و C دارد از این رو اشتها آور است و بهتر است همیشه به سالاد افراد کم وزن  اضافه شود.
مصرف چغندر لکه های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.
حتی برگ چغندر نیز خواص بسیاری زیادی دارد که از آن جمله؛
- برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمی شود.
- برگ خام چغندر ورم طحال  را بهبود می بخشد.
- جهت درد مفاصل  و نقرس سودمند است (چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد).
- شستشوی سر با جوشانده ی برگ چغندر شوره  و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش  است.
- قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده ی برگ چغندر موجب بر طرف شدن عارضه می شود.
- جوشانده ی برگ چغندر کلاً برای پوست و مو بسیار مفید است و ضد جوش  ، ضد ورم ، ضد ریزش مو  ، ضد کک و مک و سوختگی با آفتاب  است.
برگ آن شیرین، مقوی و آرامش بخش است.  پس خوب است از این سبزی در غذاهایی مثل آش استفاده کنیم.

چغندر حاوی مقدار زیادی عنصر پتاسیم ، فسفر  ، کلسیم  ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است و همچنین عناصر بسیار کمیابی مثل روبیدیوم (RUBIDIUM) و کاسیوم (CAESIUM) در آن وجود دارد. کربوهیدرات ، کمی پروتئین و ویتامین هایی چون B1  و B2  ، نیاسین ، B6  ، B12  و C  در آن موجود است.
چغندر به دلیل دار بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است.
شیره ی چغندر سیستم گردش خون را بهبود می بخشد و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند.
از جمله خواص دیگر شیره ی چغندر :
* کمک به جذب آهن  و تولید گلبول های قرمز خون (برای زنانی که از کم خونی رنج می برند مفید است)
* کمک به حفظ سلامت سلول ها
* کمک به حفظ سلامت کل بدن با کمک آنتی اکسیدان  های موجود در آن
* کمک به جذب بهتر بسیاری از مواد مغذی
* کمک به حفظ سلامت کبد (پاک کننده ی عالی صفراست)
خواص دارویی چغندر :
- خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه می کند و بسیار آرام بخش است.
- لبو به علت دارا بودن عناصر کمیاب از بیماری جذام جلوگیری می کند.  فسفر دارد ، پس برای مغز و اعصاب مفید است.
-  برای استحکام استخوان ها مفید است.
- لبو با اینکه 17 درصد قند دارد، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه، رفع یبوست و بیماری های پوست  مفید است.
- لبو ویتامین های A  ، B و C دارد از این رو اشتها آور است و بهتر است همیشه به سالاد افراد کم وزن  اضافه شود.
مصرف چغندر لکه های سفیدی که در پوست بدن پدید آمده و موجب مرض پیسی می شود را از بین می برد.
حتی برگ چغندر نیز خواص بسیاری زیادی دارد که از آن جمله؛
- برگ خام چغندر آرام بخش و خنک است و اگر پخته شود موجب نفخ نمی شود.
- برگ خام چغندر ورم طحال  را بهبود می بخشد.
- جهت درد مفاصل  و نقرس سودمند است (چون مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارد).
- شستشوی سر با جوشانده ی برگ چغندر شوره  و چربی مو را از بین می برد و ضد شپش  است.
- قرار دادن دست و پای ترک خورده در آب گرم شده ی برگ چغندر موجب بر طرف شدن عارضه می شود.
- جوشانده ی برگ چغندر کلاً برای پوست و مو بسیار مفید است و ضد جوش  ، ضد ورم ، ضد ریزش مو  ، ضد کک و مک و سوختگی با آفتاب  است.
برگ آن شیرین، مقوی و آرامش بخش است.  پس خوب است از این سبزی در غذاهایی مثل آش استفاده کنیم.

 




طبقه بندی: نکات بهداشتی و سلامت، 
ارسال توسط ناهید
ویژه ها
آرشیو مطالب
نظر سنجی
در خانواده چه جایگاهی دارید ؟





پیوند های روزانه
امکانات جانبی
blogskin